Wil je meer rust? Maak ruimte!

Ontdek de kracht van jouw adem!

Zit je op je werk en heb je pauze?  Haal dan even adem! Heb je géén pauze of gun je jezelf geen pauze? Haal dan toch even adem!

Ademhalen doe je natuurlijk de hele dag. De hele dag zonder dat je je er bewust van bent. Je hoeft er dus niet over na te denken, toch? Maar wat als je dat wel zou doen! 

Deze week: Geef je longen de ruimte

We zijn ondertussen een week op weg in het nieuwe jaar en waarschijnlijk heb je alweer een paar dagen gewerkt. Heb jij ook genoten van de vrijheid, de ruimte, de relaxtheid die er is rond de feestdagen. Het gemak waarmee je dagen zich vullen. 

Ook jouw longen hebben ruimte nodig om zich zo makkelijk mogelijk met zoveel mogelijk lucht, nieuwe energie, te vullen. Meer ruimte in je longen, meer longinhoud, betekent rustiger ademhalen, lagere ademfrequentie, meer uithoudingsvermogen bij het sporten, meer zuurstof voor je longen per ademhaling. Kortom echt de moeite waard om hier aandacht aan te geven. 

Deze week gaan we daarom ruimte maken voor onze longen. Door de tussenribspiertjes te rekken en soepeler te maken kan onze borstkast makkelijker bewegen en geeft minder weerstand bij een inademing, er kan dus letterlijk meer lucht in je longen komen. En dit zonder extra inspanningen te leveren want ademen gaat uiteindelijk vanzelf. Kortom doe mee en maak ruimte voor rust!

Super interessant om er meer over te weten en te ervaren, toch? Iedere week verschijnt een nieuwe “have a break, take a breath”. Doe mee! 

Ik wil als eerste op de hoogte zijn als er een nieuwe 'Have a break, take a breath!' verschijnt.

Wist je dat?

Tussen onze ribben zitten spiertjes. Deze spiertjes verbinden de ribben en maken de borstkast tot een geheel. Zowel recht naar beneden als kruislings lopen deze spiertjes en dat maakt een solide geheel. Als je dit niet traint dan kan je eigen borstkast gaan aanvoelen als een soort korset. Dagelijkse oefeningen van die spiertjes houdt ze soepel en houdt je borstkast flexibel.

 

Create space, let energy flow, enjoy life

Deze ademhalingsoefening kost je 5 minuutjes tijd. Daarna kan je er weer vol tegen aan. Gun jezelf de tijd om je longen de ruimte te geven, ze verdienen het, jij verdient het!  Have a break, take a breath! 

Doe mee!

Ga ontspannen staan en zorg dat je ruimte hebt om je armen te laten cirkelen.

 1. Op een inademing cirkel je armen langszij omhoog totdat je handen elkaar raken boven je hoofd.
 2. Adem uit en breng je handen voor je hart
 3. Adem in en  reik met je handen zover mogelijk naar iedere kant, je maakt jezelf zo breed mogelijk
 4. Breng je handen weer tegen elkaar aan voor je hart, adem uit
 5. Houdt je handen tegen elkaar aan terwijl je ze omhoog brengt, adem in
 6. Adem uit en cirkel je armen langszij naar beneden
 7. Herhaal dit 3x
 8. Houd je rechter onderarm boven je linker onderarm. Op een inademing breng je je rechter onderarm over je hoofd en je brengt je linker onderarm naar beneden. Je kijkt naar de lucht/het plafond, het is een kleine achteroverbuiging. Je bent een soort scharnier.
 9. Op een uitademing breng je armen weer in de begin positie. Wissel van kant.
 10. Houd je linker onderarm boven je rechter onderarm. Op een inademing breng je je linker onderarm over je hoofd en je brengt je linker onderarm naar beneden. Je scharniert en maakt de tussenribspiertjes aan de voorkant van je lichaam langer.
 11. Herhaal dit 3x
 12. Adem in en cirkel je armen langszij omhoog en ze wijzen omhoog op schouder breedte
 13. Adem uit reik dan met je rechter hand zo ver mogelijk naar links terwijl je je linker arm naar beneden langs je lichaam brengt. Voel de zijwaartse stretch, voel de lengte aan de rechter kant van je lichaam.
 14. Kom weer in neutrale positie met beide armen omhoog wijzend op een inademing.
 15. Adem uit reik dan met je linker hand zo ver mogelijk naar rechts terwijl je je rechter naar beneden langs je lichaam brengt.
 16. Adem in kom weer in neutrale positie met beide armen omhoog wijzend
 17. Cirkel je armen langszij omlaag en adem uit.
 18. Herhaal dit 3x

Voel de ruimte energie, voel je balans, voel de rust en de kracht! Dit is een heerlijke oefening om je dag mee te starten.

Bekijk het filmpje hierboven voor een begeleiding van de ademhaling! Of luister naar de geluidsopname. Veel plezier!

Wil jij meer en intensiever de kracht van je adem ervaren? Kijk dan eens naar het online programma “Het geheim van jouw adem!”.

Ik wil als eerste op de hoogte zijn als er een nieuwe 'Have a break, take a breath!' verschijnt.

Wie gun jij een break? Deel het met je vrienden en collega’s!

Over Alexandra

Alexandra is een gepassioneerd consultant, interim manager, trainer, spreker en personal (yoga) trainer/coach. Haar missie is het superchargen van mensen en daarmee organisaties. Energie laten stromen waardoor 1+1=3 wordt. Dit doet zij aan de hand van het door haar ontwikkelde R^5 model.

Met “have a break, take a breath” wil ze mensen inspireren om de kracht van hun eigen adem in te zetten, overal en altijd! Thuis, onderweg of op de werkvloer. Of misschien wel juist op de werkvloer.  Enerzijds om letterlijk de energie in te ademen en anderzijds om door het effect van die ademhaling je eigen coach te worden. Jezelf te Superchargen!

Zij is directeur van Tonboxa Tonboxa maakt maatwerkprogramma’s voor bedrijven en individuen. Om  kennis voor iedereen makkelijk toegankelijk te maken zijn er ook een paar mooie inspirerende life-changing programma’s waar je vandaag nog mee kan beginnen! Dus wacht niet en kijk op www.tonboxa.nl voor alle mogelijkheden.