Have a merry X-mas break!

Ontdek de kracht van jouw adem!

Zit je op je werk en heb je pauze?  Haal dan even adem! Heb je géén pauze of gun je jezelf geen pauze? Haal dan toch even adem!

Ademhalen doe je natuurlijk de hele dag. De hele dag zonder dat je je er bewust van bent. Je hoeft er dus niet over na te denken, toch? Maar wat als je dat wel zou doen! 

Deze week: Take a merry X-mas breath

Kersttijd is een bijzondere tijd. We verlichten en versieren ons huis, kopen cadeautjes voor elkaar en maken de mooiste gerechten klaar die dan prijken op een rijk gevulde tafel. Maar het allerbelangrijkste en  meest waardevolle cadeau tijdens kerst is de tijd voor en met elkaar. Er is meer tijd om samen te zijn, tijd waarin mooie gesprekken of juist de schoonheid van stilte wordt gedeeld. 

De wereld lijkt te vertragen en er lijkt heel even  geen haast. We voelen de liefde en warmte van onze familie en vrienden. We voelen het gemis van het licht en de warmte van degene die er niet meer bij zijn. We leven een paar dagen vanuit ons hart in plaats vanuit ons hoofd.

Kersttijd is een bijzondere tijd. Heel even stilstaan bij ‘an other year over and what have you done?’.  Luister naar wat je hart te vertellen heeft. Waar ben je dankbaar voor?  Wanneer voelde je de warmte in je hart en de liefde door je lichaam stromen? Welke mooie ervaringen en ontmoetingen hebben jouw jaar verrijkt? Sta er bewust bij stil. 

MERRY X-MAS🎄🌟

Super interessant om er meer over te weten en te ervaren, toch? Iedere week verschijnt een nieuwe “have a break, take a breath”. Doe mee! 

Ik wil als eerste op de hoogte zijn als er een nieuwe 'Have a break, take a breath!' verschijnt.

Wist je dat je met positieve en dankbare gevoelens en gedachten het ritme van jouw hart kunnen beïnvloeden? Positieve en dankbare gedachten kan je oproepen. Als je dan je aandacht naar je hart brengt terwijl je dat doet laat  je hart een mooi coherent ritme zien. Een ritme dat hoort bij een situatie zonder stress.  Vele studies van o.a. het Amerikaanse Heart Math Institute tonen aan dat deze simpele oefening bijdraagt aan stress-reductie. c

 

🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄

An other year over
and
what have you done?

🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄

Neem even tijd voor deze ademhalingsoefening. Misschien zit je vandaag wel lekker thuis op de bank in plaats van achter je bureau op je werk. Maakt niet uit doe gewoon mee! Have a break, take a Christmas breath! En deze ademhalingsoefening is ook onwijs leuk om samen te doen. Lees onderaan hoe je dat doet.

START NU

Ga comfortabel zitten en voel hoe je billen de stoel raken. Probeer met een rechte rug te zitten. Of ga ontspannen staan.

 1. Start met het observeren van jouw ademhaling. Je neemt aandachtig waar. Waar gaat je adem naartoe? Naar je buik, naar je flanken, naar je borst? Gaat je adem snel of langzaam? 
 2. Voel hoe je adem van nature je longen vult en als vanzelf je longen weer verlaat.
 3. Leg je linker hand op je hart en je rechterhand op je buik. 
 4. Misschien vind je het fijn om je ogen te sluiten of zachtjes in het vlammetje van een kaars te staren. 
 5. Voel hoe je hand je hart raakt en je buik. Voel de warmte, jouw warmte, jouw energie, jouw licht.
 6. Stel je voor dat je je adem via je hart naar binnen laat komen en via je buik waar uit je lijf laat stromen.
 7. Denk aan de dingen waar je dankbaar voor bent zeg ze hardop voor jezelf of zeg ze hardop in je hoofd. 
 8. Voel de liefde, de energie, de emoties en de warmte door je lichaam stromen 
 9. Merry X-mas
 10. Doe dit voor 3 minuten of  ‘doe het samen’.

DOE HET SAMEN!

 1. Ga in een kring staan met elkaar.
 2. Start met het observeren van jouw ademhaling. Je neemt aandachtig waar. Waar gaat je adem naartoe? Naar je buik, naar je flanken, naar je borst? Gaat je adem snel of langzaam? 
 3. Voel hoe je adem van nature je longen vult en als vanzelf je longen weer verlaat.
 4. Leg je linker hand op je hart en je rechterhand op je buik. 
 5. Misschien vind je het fijn om je ogen te sluiten 
 6. Voel hoe je hand je hart raakt en je buik. Voel de warmte, jouw warmte, jouw energie, jouw licht.
 7. Stel je voor dat je je adem via je hart naar binnen laat komen en via je buik waar uit je lijf laat stromen.
 8. Denk aan de dingen waar je dankbaar voor bent 
 9. Houdt je linker hand op je hart en leg dan je rechterhand op de rug van je buurman of buurvrouw. Spreek even af of dit op de onderrug is of ter hoogte van het hart. Het kan allebei en het geeft allebei een fijn, verbonden gevoel.
 10. Voel de liefde, de energie, de emoties en de warmte stromen door de kring, door de mensen die dierbaar zijn.
 11. Merry X-mas

Voel de energie, voel je supercharged, voel jullie kracht!!! 

Bekijk het filmpje hierboven voor een begeleiding van de ademhaling! Of luister naar de geluidsopname. Veel plezier!

Wil jij meer en intensiever de kracht van je adem ervaren? Kijk dan eens naar het online programma “Het geheim van jouw adem!”.

Ik wil als eerste op de hoogte zijn als er een nieuwe 'Have a break, take a breath!' verschijnt.

Wie gun jij een break? Deel het met je vrienden en collega’s!

Over Alexandra

Alexandra is een gepassioneerd consultant, interim manager, trainer, spreker en personal (yoga) trainer/coach. Haar missie is het superchargen van mensen en daarmee organisaties. Energie laten stromen waardoor 1+1=3 wordt. Dit doet zij aan de hand van het door haar ontwikkelde R^5 model.

Met “have a break, take a breath” wil ze mensen inspireren om de kracht van hun eigen adem in te zetten, overal en altijd! Thuis, onderweg of op de werkvloer. Of misschien wel juist op de werkvloer.  Enerzijds om letterlijk de energie in te ademen en anderzijds om door het effect van die ademhaling je eigen coach te worden. Jezelf te Superchargen!

Zij is directeur van Tonboxa Tonboxa maakt maatwerkprogramma’s voor bedrijven en individuen. Om  kennis voor iedereen makkelijk toegankelijk te maken zijn er ook een paar mooie inspirerende life-changing programma’s waar je vandaag nog mee kan beginnen! Dus wacht niet en kijk op www.tonboxa.nl voor alle mogelijkheden.