Have a break, take a breath!

Ontdek de kracht van jouw adem!

Zit je op je werk en heb je pauze?  Haal dan even adem! Heb je géén pauze of gun je jezelf geen pauze? Haal dan toch even adem!

Ademhalen doe je natuurlijk de hele dag. De hele dag zonder dat je je er bewust van bent. Je hoeft er dus niet over na te denken, toch? Maar wat als je dat wel zou doen! 

Ontketen de kracht van je adem door er wel over na te denken

De adem is de basis van je leven. Door te ademen komt er zuurstof in je lichaam waardoor alle processen in je lichaam werken. Dit start op het moment dat je wordt geboren en dit gebeurd zonder er over na te denken. Het is een onbewust proces, oftewel een proces waar je niets voor hoeft te doen. 

Het bijzondere van je ademhaling is dat je hem wel kan beïnvloeden, je kan er een bewust proces van maken. Je kan je adem voor je laten werken en daar schuilt de kracht van je adem.  Je maakt van iets doodgewoons een krachtig instrument. Overigens een instrument dat je altijd bij je hebt en als jij de geheimen kent om er goed op te spelen dan tover je jouw leven om in een symfonie, jouw symfonie!

Met je adem kan je jezelf oppeppen of juist rustig maken. Met adem kan je stress reduceren. Je kan zelfs je adem gebruiken om te mediteren. Kortom super interessant om er meer over te weten en te ervaren. Iedere week verschijnt een nieuwe “have a break, take a breath”. Doe mee! 

Ik wil als eerste op de hoogte zijn als er een nieuwe 'Have a break, take a breath!' verschijnt.

.

Wist je dat je hersenen de grootste verbruikers zijn van de zuurstof die je inademt? Ongeveer 30% van de totale hoeveelheid zuurstof die ons lichaam opneemt gaat naar onze hersenen. In sommige gevallen kan dit zelfs oplopen naar 40%. Daarom kan je ook zo ongelooflijk moe worden van een dag op kantoor terwijl je de hele dag achter jouw pc of in vergaderingen zit. En wat te denken van piekeren……. dodelijk vermoeiend.

Any changes in our state of body-mind will be mirrored in our breathing
and
any change in our breathing will be mirrored in our state of body-mind.

Start nog tijdens deze pauze of op ieder ander moment dat je dit leest. Of je nu achter je bureau zit, aan de keukentafel of buiten op een bankje. 

Start nu!

  1. Start met het observeren van jouw ademhaling. Je neemt aandachtig waar. Waar gaat je adem naartoe? Naar je buik, naar je flanken, naar je borst? Gaat je adem snel of langzaam? 
  2. Voel hoe je adem van nature je longen vult en als vanzelf je longen weer verlaat.
  3. Adem een keer diep in, vul je longen, je lichaam, met nieuwe energie.
  4. Adem in 8 tellen helemaal uit.
  5. Herhaal 3 en 4 minimaal 3 keer.
  6. Terwijl je weer rustig ademhaalt voel je hoe je zit.
  7. Waar raken je billen en je benen de stoel? Raakt je onderrug de stoel? Zijn je schouders ontspannen? Is je gezicht ontspannen? Observeer aandachtig zonder oordeel, alles is goed zoals het is.

Dit waren maximaal 5 minuten even aandacht voor jezelf. Probeer dit iedere dag een paar keer te doen. Volgende week is er weer een nieuwe Have a break, take a breath!

Voel de energie, voel je supercharged, voel jouw kracht!!! ✨

Bekijk het filmpje hierboven voor een begeleiding van de ademhaling! Veel plezier!

Wil jij meer en intensiever de kracht van je adem ervaren? Kijk dan eens naar het online programma “Het geheim van jouw adem!”. 

Ik wil als eerste op de hoogte zijn als er een nieuwe 'Have a break, take a breath!' verschijnt.

Wie gun jij een break? Deel het met je vrienden en collega’s!

Over Alexandra

Alexandra is een gepassioneerd consultant, interim manager, trainer, spreker en personal (yoga) trainer/coach. Haar missie is het superchargen van mensen en daarmee organisaties. Energie laten stromen waardoor 1+1=3 wordt. Dit doet zij aan de hand van het door haar ontwikkelde R^5 model.

Met “have a break, take a breath” wil ze mensen inspireren om de kracht van hun eigen adem in te zetten, overal en altijd! Thuis, onderweg of op de werkvloer. Of misschien wel juist op de werkvloer.  Enerzijds om letterlijk de energie in te ademen en anderzijds om door het effect van die ademhaling je eigen coach te worden. Jezelf te Superchargen!

Zij is directeur van Tonboxa Tonboxa maakt maatwerkprogramma’s voor bedrijven en individuen. Om  kennis voor iedereen makkelijk toegankelijk te maken zijn er ook een paar mooie inspirerende life-changing programma’s waar je vandaag nog mee kan beginnen! Dus wacht niet en kijk op www.tonboxa.nl voor alle mogelijkheden.

Have a break, take a breath!