Balans voor een nieuwe start

Ontdek de kracht van jouw adem!

Zit je op je werk en heb je pauze?  Haal dan even adem! Heb je géén pauze of gun je jezelf geen pauze? Haal dan toch even adem!

Ademhalen doe je natuurlijk de hele dag. De hele dag zonder dat je je er bewust van bent. Je hoeft er dus niet over na te denken, toch? Maar wat als je dat wel zou doen! 

Deze week: Balans voor een sterke start van het jaar

WELKOM 2019! Welkom nieuwe start! Als een onbeschreven blad dient het nieuwe jaar zich aan. Heb jij goede voornemens gemaakt voor het nieuwe jaar? Heb jij je doelen gesteld voor het nieuwe jaar? En niet alleen in je hoofd maar ook gedeeld met je vrienden en opgeschreven? Doen!!! En schrijf er dan ook bij hoe blij je er van wordt, dat helpt enorm! Zeker als je er dan regelmatig naar kijkt en je het gevoel weer direct kan oproepen dat je kreeg toen je de doelen stelden.

Misschien staat er ook op dat je wat meer rust zou willen hebben, dat je wat liever voor jezelf zou willen zijn, meer tijd met vrienden en familie en dat je meer energie zou willen hebben om dingen te ondernemen. Of misschien heb je, net als ik, een doel gesteld voor een sportieve uitdaging als een soort stok achter de deur. Bij een groot deel van deze doelen kan ademhalen je helpen om ze te bereiken. Dus heb jij ‘have a break, take a breath’ ook op je lijstje gezet van voornemens?! Doen!

Deze week staat de break in het teken van ‘balans’. Balans in je ademhaling, het stimuleren van beide hersenhelften en je belangrijkste zenuw om rust te ervaren in je lichaam en geest. Een goede balans als start voor een energiek nieuw jaar.

Ik wens je een liefdevol, inspirerend, gezond, voorspoedig en breathtaking nieuwjaar!🥂🎊

Super interessant om er meer over te weten en te ervaren, toch? Iedere week verschijnt een nieuwe “have a break, take a breath”. Doe mee! 

Ik wil als eerste op de hoogte zijn als er een nieuwe 'Have a break, take a breath!' verschijnt.

Wist je dat?

Wist je dat altijd 1 neusgat dominant is bij het ademen door je neus? Probeer maar eens uit. Je linker neusgat is verbonden met je vrouwelijk energie, yin. Je rechter neusgat is verbonden met je mannelijke  energie, yang. Door afwisselend door je linker en je rechterneusgat te ademen breng je balans en rust in je hoofd.

 

Ontdek de kracht van de balans

Deze ademhalingsoefening kost je 5 minuutjes tijd. Daarna kan je er weer vol tegen aan. Denk aan je goede voornemens en gun jezelf deze 5 minuten!  Have a break, take a breath! 

Doe mee!

Ga comfortabel zitten en voel hoe je billen de stoel raken. Probeer met een rechte rug te zitten. Of ga ontspannen staan.

 1. Start met het observeren van jouw ademhaling. Je neemt aandachtig waar. Waar gaat je adem naartoe? Naar je buik, naar je flanken, naar je borst? Gaat je adem snel of langzaam? 
 2. Voel hoe je adem van nature je longen vult en als vanzelf je longen weer verlaat en adem alleen door je neus (niet door je mond).
 3. Buig je wijsvinger en je middelvinger van je rechterhand🖖naar je handpalm
 4. Je linkerhand is ontspannen en misschien wil je je wijsvinger zachtjes tegen je duim aanzetten (dat geeft direct ontspanning). 
 5. Plaats je duim van je rechterhand op je rechter neusvleugel en duw zachtjes dicht, je ademt nu in en uit door je linker neusgat.
 6. Adem in door je linker neusgat en sluit dan met je pink en ringvinger van je rechterhand zachtjes je linker neusvleugel
 7. Adem uit door je rechter neusgat
 8. Adem in door je rechter neusgat
 9. Sluit je rechter neusvleugel met je duim
 10. Adem uit door je linker neusgat
 11. Adem in door je linker neusgat
 12. Sluit je linker neusvleugel met je pink en ringvinger
 13. Adem uit door je rechter neusgat
 14. Adem in door rechts, sluit af, adem uit door links, adem in door links, sluit af, adem uit door rechts, adem in door rechts, sluit af…. enzovoort. 
 15. Probeer te vertragen als je deze oefening doet. Het is ook heel fijn om je ogen te sluiten.
 16. Doe dit voor minimaal 3 minuten.

Voel de energie, voel je balans, voel de rust en de kracht!

Bekijk het filmpje hierboven voor een begeleiding van de ademhaling! Of luister naar de geluidsopname. Veel plezier!

Wil jij meer en intensiever de kracht van je adem ervaren? Kijk dan eens naar het online programma “Het geheim van jouw adem!”.

Ik wil als eerste op de hoogte zijn als er een nieuwe 'Have a break, take a breath!' verschijnt.

Wie gun jij een break? Deel het met je vrienden en collega’s!

Over Alexandra

Alexandra is een gepassioneerd consultant, interim manager, trainer, spreker en personal (yoga) trainer/coach. Haar missie is het superchargen van mensen en daarmee organisaties. Energie laten stromen waardoor 1+1=3 wordt. Dit doet zij aan de hand van het door haar ontwikkelde R^5 model.

Met “have a break, take a breath” wil ze mensen inspireren om de kracht van hun eigen adem in te zetten, overal en altijd! Thuis, onderweg of op de werkvloer. Of misschien wel juist op de werkvloer.  Enerzijds om letterlijk de energie in te ademen en anderzijds om door het effect van die ademhaling je eigen coach te worden. Jezelf te Superchargen!

Zij is directeur van Tonboxa Tonboxa maakt maatwerkprogramma’s voor bedrijven en individuen. Om  kennis voor iedereen makkelijk toegankelijk te maken zijn er ook een paar mooie inspirerende life-changing programma’s waar je vandaag nog mee kan beginnen! Dus wacht niet en kijk op www.tonboxa.nl voor alle mogelijkheden.